Probleme actuale ale satului românesc

Miercuri, 27 februarie 2019, a avut loc la Episcopia Română Unită de Cluj-Gherla, întâlnirea lunară a echipei angajate în proiectul ProRure. Au participat membri ai AGRU și ASTRU Cluj, care au avut ocazia să asculte prezentarea temei: Probleme actuale ale satului românesc, făcută de dl. Vasile-Mihai Cucerzan, lector univ. dr. la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj.

Au fost evocate dificultățile lumii satului, pornind de la cele demografice – scăderea populației care alege să trăiască în continuare la sat – la cele economice – lipsa unui număr suficient de locuri de muncă, prea puținele inițiative locale care au succes etc.

După creionarea cadrului teoretic și a problematicii în context european, s-au făcut referiri și la experiența asociativă a ASTRU Cluj în munca loc cu echipele de tineri din parohiile greco-catolice din mediul rural, precum și la continuarea bunelor practici, la colaborarea dintre laicii din mediul urban și cei ce trăiesc la sat.

În final, s-a discutat și s-a stabilit un calendar comun al celor două asociații cu privire la activitățile ProRure din perioada imediat următoare, care să cuprindă câteva vizite în parohii rurale.

Lucian Pop

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s